Rozenbottel Producties

Over Michelle Roos

Sinds 2015 ben ik onder de naam Rozenbottel Producties werkzaam als freelancer op het gebied van marketing en publiciteit, projectmanagement en fondsenwerving, voornamelijk in de culturele sector.

Mijn passie voor cultuur ontstond al vroeg en resulteerde in de droom om ooit theaterprogrammeur te worden. Ik ging Vrijetijdsmanagement studeren (NHTV Breda) en werkte vervolgens enkele jaren als publiciteitsmedewerker voor een impresariaat, diverse theaters en een centrum voor kunsteducatie. In mijn laatste jaar in loondienst verbreedde ik mijn horizon richting sponsoring en fondsenwerving. Helaas kostte de crisis me niet veel later voor de tweede keer mijn contract en besloot ik om als freelancer aan de slag te gaan. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog geen seconde spijt van.

Doordat ik 'aan beide kanten van de tafel' werkzaam ben geweest, ken ik zowel het perspectief van artiesten en producenten als dat van theaters en culturele instellingen.
Wat mij boeit in de culturele sector is de grote diversiteit. Zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende behoeftes en wensen. Zowel bij de makers en instellingen als bij het publiek. Maar ook de enorme verscheidenheid aan vormen waarin je van cultuur kunt genieten vind ik zeer interessant.

Mijn kennis en vaardigheden, enthousiasme en doorzettingsvermogen zet ik samen met mijn passie voor cultuur graag in voor uw organisatie of evenement. Neem een kijkje op mijn portfoliopagina, bekijk mijn CV op Linkedin of neem voor meer informatie of een kennismakingsgesprek gerust contact op.

Hartelijke groet,

Michelle Roos
Rozenbottel Producties

P.S. de droom om ooit theaterprogrammeur te worden heb ik nog steeds :)

In de pers

Artikel Haarlems Dagblad 21-01-2016

Naar aanleiding van de toekenning van het Museumcongres 2017 publiceerde Haarlems Dagblad een artikel over de weg die Philharmonie Haarlem en Haarlem Marketing volgden om dit congres naar Haarlem te halen. In het artikel wordt ook aandacht besteed aan het bid book dat ik hiervoor in opdracht van Haarlem Marketing schreef.

Interview Haerlems Bodem - december 2016

Haerlems Bodem, hét online platform over alles over Haarlem, kwam me in december interviewen over mijn werk. Je leest het volledige interview op Haerlems Bodem

Artikel Haarlems Dagblad 21-05-2016

HDC Media publiceerde naar aanleiding van een persbericht in al hun Noord-Hollandse edities een artikel over de Bavo tot Bavo wandeling die ik voor Haarlem Marketing ontwikkelde.

Nominatie Haarlemse Evenementenprijzen 2015

Haarlem Cultuur Festival is genomineerd voor de Haarlemse Evenementenveer 2015, de aanmoedigingsprijs op weg naar de felbegeerde Haarlemse evenementenring. De feestelijk uitreiking vond op 17 maart 2016 plaats in De Lichtfabriek, tijdens de Kick Off van het evenementenseizoen van Haarlem Marketing. Helaas viel Haarlem Cultuur Festival niet in de prijzen, maar er waren mooie woorden van de jury en Haerlems Bodem maakte een leuke video-impressie.

Altijd vreemd dat zo’n kunst- en cultuurstad niet haar eigen Uitmarkt kan organiseren. Eerst Stad als podium, daarna 023 uur Haarlem cultuur en dan nu voor het eerst in 2015 de editie Haarlem Cultuur Festival. De jury ziet dit als een geslaagde poging om met minimale middelen een maximaal resultaat neer te zetten.

Ondanks het feit dat Haarlem zich graag als hippe, creatieve en culturele stad in de Randstad wil onderscheiden zijn de budgetten karig. Toch weet het Haarlem Cultuur Festival door slimme samenwerking en verbinding de opening van het culturele jaar inhoud en vorm te geven.

Op 12 en 13 september waren er op bijna 40 locaties culturele inkijkjes te bewonderen. Het was een sfeervol en druk bezocht weekend in Haarlem tegelijkertijd met de Open Monumentendagen en het Korenlint. De nominatie van het Haarlem Cultuur Festival moet gezien worden als en aanzet, een motivatie om het festival te laten uitgroeien tot een echte Uitmarkt van de regio." Aldus het juryrapport

https://www.facebook.com/HaerlemsBodem/videos/1021596884560493/

Interview Haarlems Dagblad 10-09-2015

Interview in Haarlems Dagblad 10-09-2015 n.a.v. Haarlem Cultuur Festival

In het Haarlems Dagblad van 10-09-2015 gaf ik onderstaand interview naar aanleiding van het Haarlem Cultuur Festival 2015. Het interview is terug te lezen op de website van het Haarlems Dagblad